Aamann’s Etablissement - Mere end bare smørrebrød

Aamann’s Etablissement - Mere end bare smørrebrød

04-09-2017

New Nordic er ikke så nyt længere. Alle kender til konceptet og mantraet omkring råvarebehandlingen, smagene samt diverse andre gastronomiske aspekter. Konceptet og tankestrømmen omkring denne gastronomiske bevægelse er bemærkelsesværdig, men den fremgår ikke som ny længere. På Aamann’s Etablissement på Øster Farimagsgade, i smørhullet mellem Københavns pulserende centrum og det måske lidt for rolige og familievenlige Østerbro, har man gentænkt nordisk gastronomi og konceptet bag spiseoplevelsen. Restauranten har sine fysiske rammer i et lokale på størrelse med en lille Københavnerlejlighed. Belysningen er dæmpet, og der er meget få elementer på væggene. Indretningen er præget af dansk design, som en hyldest til det stilistiske og klassiske håndværk, som vi i Danmark er verdenskendt for. Når man træder ind i rummet føler man meget hurtigt, at man er isoleret fra den omkringliggende verden og roen sænker sig med det samme. Man føler sig meget hurtig tryg ved situationen og de smilende tjenere, som tager imod dig, sikrer at man føler sig velkommen, fra det sekund man træder indenfor. Der er rigtig mange restauranter som har god betjening, men det er sjældent at den er nærværende. Hos Aamann’s føler man nærværet fra personalet uden, at det bliver påtrængende, hvilket både er rigtig rart og rigtig sjældent.


”Det var så mørt, at det kunne tygges med tankens kraft”


Adam Aamann’s hjertebarn

Inden man begynder at tage stilling til den helt igennem fantastiske mad, som bliver serveret hos Aamann’s Etablissement, så er det vigtigt at ligge mærke til en særlig finurlighed, som med stor sandsynlighed ikke forekommer på nogle andre restauranter end denne. Adam Aamann har en særlig passion for snaps, hvilket skræmmer mange da minderne fra julefrokoster og den evindelige sang ”haps haps haps, nu skal vi…” ikke altid er gode minder. Dog er der en markant forskel fra det sprøjt, man får serveret til den traditionelle danske julefrokost, og den raffinerede snaps man får serveret hos Aamann’s. Til menuen Aften med Aamann’s kan man tilkøbe en snapsemenu for 145 kr. Selvom man ikke er den store snapsedrikker, så vil jeg anbefale alle at give det en chance og opleve hvordan en god snaps skal smage.







Til maden fik vi serveret en pilsner fra Herslev Bryghus, et glas Chablis samt et glas afkølet Pinot Noir, men stjernen var i sandhed snapsen. De fire forskellige snaps som var produceret således, at de skulle præsentere fire forskellige smagsprofiler, var parret med den mad som blev serveret. Den ene snaps havde en base på dild, den anden på rugbrød med en mørk smag af malt og den tredje var baseret på danske urter, herunder dild og løvstikke som hovedsmagsgivere. Den sidste og fjerde snaps bliver omtalt som favoritsnapsen på restauranten. Den er baseret på æble og peberrod og var i sandhed den bedste snapseoplevelse, jeg nogensinde har haft.



Maden er mere end bare smørrebrød

Ja, der står; ”bare smørrebrød”, men lad mig hurtigt aflive at det ikke ”bare” er smørrebrød. Alt omkring smørrebørdet er hjemmelavet og det smager intet mindre end fantastisk, især hønsesalaten og den saltbagte knoldselleri er sublim. Nu hvor det er afklaret og I nu ved at Aamann’s er stedet hvis man vil have smørrebrød i verdensklasse, er det meget vigtigt for mig, at understrege at Aamann’s Etablissement også præsenterer varme retter, som lever op til deres Michelin anbefaling som Bib Gourmand restaurant – de kan så meget mere end smørrebrød.


Til hovedretten fik vi serveret griseterrin med grillede salatløg og dertilhørende glace samt BBQ marineret nyretap (onglet) med semi-dried tomater og kapers. Kødet var fantastisk! Det var så mørt, at det kunne tygges med tankens kraft og smagen var en perfekt kombination af det søde, det sure og det salte uden at gemme smagen af kødet væk. Det fremstod meget tydeligt, at de råvarer som bliver benyttet er af den højeste kvalitet. Garnituren bestod spæde porrer, gulerødder og broccoli samt kartofler vendt i smør og citron. Utrolig enkelt og enormt velsmagende. Afslutningen på denne fantastiske rejse gennem nyfortolkede danske madtraditioner endte med en sand klassiker: Gammeldags æblekage. De havde netop fået retten på menuen samme dag og der var ingen tvivl om, at vi skulle smage den. I stedet for den klassiske æblemos havde de lavet en æblesorbet for at give et mere let udtryk. Makronerne var blevet til lette karamelflager, som omkransede den lette vaniljecreme. Dertil var der stempelkaffe med varm mælk – simpelt og lækkert.


Aamann’s Etablissement er til dig som ikke har brug for prompt og pragt, men smuk, simpel og enormt velsmagende mad der altid har en lille detalje, som du ville ønske du selv havde tænkt på. Velbekomme!

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.