Ravage - restauranten med den knaldrøde facade

Ravage - restauranten med den knaldrøde facade

26-08-2015

Madanmeldelse af Helena Møller

Ligesom en række andre relativt nye og besøgte restauranter som italienske Fiat, ligger Ravage på den fornemme adresse Kongens Nytorv. Men i modsætning til mange af de andre restauranters klassiske, måske en anelse kedelige, grå facader skiller Ravage sig ud fra mængden med sin knaldrøde en af slagsen. Kombinationen af den en røde facade og de mange mennesker, der sidder tilrette med et fyldt vinglas i hånden ved restaurantens udendørsborde på en solskinsdag sidst i juli, virker dragende – og man får virkelig lyst til selv at træde ind på restauranten.


Vores tjener var nærværende, kiggede os i øjnene, når han talte til os


Ravage - restauranten med den knaldrøde facade

Restauranten synes at have hentet inspiration fra det franskinspirerede menukort, hvilket ses på de rå murstensvægge, små caféborde, de smukke ruder og den hyggelige brug af nips.  Restauranten huser 2 etager, og her gemmer sig en masse hyggelige kroge. Vi valgte at sidde ved åbningen mellem restaurantens ydre og indre miljø, da vejret var for godt til at sidde i restaurantens ellers hyggelige indre. Som sagt var de fleste af bordene små caféborde, hvilket ofte kan opleves som et minus, da det til tider kan være en kunst, at placere et par store tallerkner på samme bord, uden at man som gæst føler sig klemt. MEN her var minusset faktisk vendt til et plus, da min kæreste og jeg følte, at vi kom hinanden ved i forhold til mange andre restauranter, hvor man placeres langt fra hinanden. De små borde gav os mulighed for at snakke sammen, uden at vi følte at resten af restauranten kunne høre, hvad vi talte om, og til trods for de mange mennesker, følte vi næsten, at vi var i vores egen lille verden, hvilket er en sjælden følelse på en så besøgt restaurant.

Fra det øjeblik vi satte os, og til vi havde lagt menukortene fra os, gik der ikke lang tid før en høflig tjener spurgte os, hvad vi kunne tænke os at spise. I Danmark snakker vi ofte om, at høflighed og god betjening er en by i Rusland, men på Ravage er dette langt fra tilfældet. Vores tjener var nærværende, kiggede os i øjnene, når han talte til os, og så havde han styr på, hvad der blev serveret, og hvordan de forskellige vine passede sammen med de forskellige retter.

På menukortet var der mange valgmuligheder – både fisk og kød samt forskellige retter til både frokost og aften. Selvom det var frokost, havde vi dog stadig muligheden for at vælge nogle andre retter, der gjaldt hele dagen. Min kæreste valgte at bestille røget laks (135 kr.), og jeg bestilte en halv hummer (195 kr.) samt nogle fritter (35 kr.) Ravage er kendt for deres rosé, og derfor skulle vi da heller ikke snydes for sådan et glas til vores fisk. Hertil blev rosévinen Pinot Noir Rosé Reserve fra Alsace (85 kr. glasset) anbefalet af den høflige tjener – og ganske rigtigt havde den en sødme, der passede helt perfekt til en varm sommerfrokost med fisk.

Kort tid efter vi havde bestilt vores mad, vendte tjeneren hurtigt tilbage med lækkert brød og hjemmelavet hvidløgssmør. Herefter gik der ikke mere end 10 minutter før vores mad blev serveret. Min kærestes røgede laks blev serveret med tilhørende urtecreme, dild og fennikel. Laksen var frisk i smagen, og man var ikke i tvivl om, at retten var bygget op omkring helt friske råvarer. Derfor må et af de eneste kritikpunkter også kun være, at retten sagtens kunne være større til prisen. Hummeren blev serveret som hummer skal – på et rustikt spækbrat med chilimayonnaise, grillet citron og andet grønt. Efter en tur til Florida, hvor hummer kan fås friske og lækre alle vegne, var jeg en smule spændt på hummerens kvalitet. Dog var der slet ikke nogen grund til dette. Hummeren var nemlig 100 % frisk og smagte som en drøm. Her gælder samme kritikpunkt: Retten måtte godt være en anelse større til prisen, hvilket også er grunden til, at jeg giverrestauranten 4/5 stjerner og ikke 5/5 stjerner. Begge retter blev desuden serveret visuelt smukt, men særligt den røgede laks lignede noget fra et vaskeægte gourmetkøkken – og det kan til hver en tid gøre et godt måltid endnu bedre.

Samlet pris – før rabat: 538 kr., efter rabat: 444 kr.

Læs mere om Ravage

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.