BeSteak - Kvalitetskød på toppen af København

BeSteak - Kvalitetskød på toppen af København

27-02-2018

Efter Illum blev købt af et italiensk selskab, er der for alvor blevet gjort noget ved det gastronomiske udtryk i den historiske bygning. På øverste etage finder man Illum Rooftop, der efterhånden har fået status, som feinschmeckerens safe-place når man er ude og shoppe i København. Hele etagen er fyldt med delikate restauranter og specialbutikker, der kan stille enhver lyst efter dejlig mad. Blandt disse restauranter ligger et flagskib af et bøf hus, som har anerkendt sig selv som top 10 blandt Danmarks bedste steakhouses - men efter min mening er BeSteak alt for beskedne i deres vurdering af egne evner. Trods restauranten er et italiensk foretagende, hvilket taler mere for pasta og pizza, er deres kød helt igennem sublimt. Og med et åbent køkken hvor grillen står og buldrer, er der garanti for det gode håndværk. Selvom bøffen er velkendt blandt danskerne, skal man være forberedt på at restauranten ikke er ligesom man er van til. I den store foodcourt er der åbne restauranter, så man føler, at man sidder i et stort åbent rum, fremfor at være i en lukket restaurant. Det er noget man lige skal vende sig til, og de første 10 minutter er da også en smule anderledes end man er vant til, da stemningen ikke er helt den samme. Men lige så snart man vender sig til det, er det bestemt ikke noget man skal lade sig skræmme af. Det er et moderne steakhouse og ikke et italiensk trattoria, men det gør det bestemt ikke mindre delikat.


''Feinschmeckerens safe-place''


Italien møder USA
Med stor sult bliver menukortet angrebet med forventningen om, at skulle gennemgå en sand tour de force i velsmagende kød og alt hvad der hører til. Trods vi var to velvoksede unge mænd, tog vi beslutningen om at bestille et par forretter til deling, hvilket normalt ikke skriger af store portioner - men der overraskede italienerne godt nok. Vi bestilte en stor tatar eftersom vi ville dele den, samt deres antipasti, som de kalder ”Made In Italy”. Tataren præsenterede sig som en Everest af syndighed med kød, trøfler, brødcrumble og ansjos mayonnaise. Trøfler er altid en vinder, så lad os hurtigt springe over den faktor og give plads til den egentlige genistreg. Ansjosser er for mange noget man forbinder med salt, en vildt dårlig lugt og gerne noget man hellere så i skraldespanden end på sin tallerken. Personligt forbinder jeg det med pizza fra midt 00’erne, gerne bestilt af en granvoksen mand der også holder af stærk kaffe og ost med mug. På vej mod voksenlivet har jeg efterhånden forenet mig med både stærk kaffe og ost med mug, men ansjoser, den var alligevel værre. Mine tanker om den lille fisk måtte dog gøres til skamme, for trods den ikke ser delikat ud, så er det en lille fisk med stor formåen. Den naturlige salt i fisken giver en dimension til en tatar, som man ikke får, hvis man bare kommer almindelige salt i. Det giver retten dybde og det smagte ganske enkelt fantastisk. Derudover var kødet rørt med urter og der var et delikat og smagfuldt sammenspil i retten uden kødsmagen forsvandt.

 

 

 

 

 

 

Antipastien var et delikat sammensurium af ost og charcuteri. Der var både parmaskinke, mortadella og salami akkompagneret af en klassisk mozzarella, en gedeost der minder meget om roquefort samt pecorino smagt til med safran – et bredt og delikat udvalg. Efter en let italiensk oplevelse tog spiseoplevelsen en drejning mod det voluminøse og massive. BeSteak tilbyder muligheden for at dele en cuvettesteg på lige omtrent et kilo mellem to personer og det var simpelthen ikke et tilbud vi kunne sige nej til. Med fokus på kødet tog vi en beslutning om at spise efter det jyske mantra; sovs, kartofler og kød. En perfekt medium-rare steg, med ristede kartofler og hjemmelavet bearnaise er en fryd i sin enkelthed og så alligevel ikke så simpelt. Mange vil sikkert tænke, at de kan smide en cuvette på Weberen og sippe rosé igennem en grillaften med vennerne, men så bliver den med garanti ikke ligesom den hos BeSteak. Alt lige fra det sprøde fedt til det helt igennem møre kød og en sauce der primært består af smør er bestemt noget der tiltaler enhver kødelsker. Efter vi havde nedkæmpet et kilo kød tog vi en beslutning om, at vi simpelthen ikke kunne spise dessert. Men hvorfor også ødelægge en rigtig mandemadsoplevelse med feminine desserter. Dog skal det nævnes at de tilbyder klassisk tiramisu og et udvalg af oste, hvis man altså har plads til mere.

 

Lad dig ikke skræmme
Når du besøger BeSteak, og det burde du virkelig, så skal du ikke lade dig skræmme af omgivelserne, som jo er et shopping center. Hiv dig selv lidt i kraven og træd ind i den moderne verden, for der kommer unægteligt flere og flere Food Courts i den ene og den anden afskygning. BeSteak er et eksempel på, hvor godt det kan være, trods det ligger i et shopping center. Buon appetito!

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.