Bøf & Ost - Historisk lokale i nye klæder

Bøf & Ost - Historisk lokale i nye klæder

02-05-2017

af Anna Krebs Bille
I hjertet af det gamle København ligger Gråbrødretorv, og på torvet lå der engang et kloster. I klosteret boede de gråklædte tiggermunke også kaldet gråbrødrene og det er dem torvet er opkaldt efter.

I dag ligger de røde ildebrandshuse, der hvor klosteret i sin tid lå og de er nemme at finde. Men under dem står dele af det gamle kloster stadig tilbage og det kan man opleve ved et besøg på Bøf og Ost eller Peder Oxes Kælder.

Et lille hverdagseventyr
Der var forår i luften og solen stod højt over den gamle by, da jeg trillede ned af Skinnergade på min cykel på vej mod Gråbrødretorv.
Restaurant Bøf og Ost havde for to år siden gennemgået en større renovering både indenfor og på menukortet og det skulle selvfølgelig opleves, så jeg havde inviteret en veninde på frokost og sat kursen mod Bøf og Ost på Gråbrødretorv.

Da vi ankom havde forårsvinden taget til og hvad der ellers havde været en skøn gårdhave at nyde sin frokost i, så vindblæst og en anelse for kold ud. Vi fortsatte derfor ned ad trapperne og indenfor.
I indgangen mødte varmen fra pejsen os sammen med en smilende tjener, der var klar til at vise os hen til vores bord.
Restauranten var indrettet minimalistisk og moderne med hvide murstensvægge og store sorte tavler med kridttegnede dyr. I loftet hang flotte kobberfarvede lamper og gav restauranten et hyggeligt og varmt lys og på gulvet stod flotte håndlavede læderstole og indrammede de runde stenborde.
Vi satte os ved vores bord og fra min plads havde jeg udsigten til et stort vægmaleri, malet af Gerda Wegener, der var gift med Lili Elbe, som filmen “The Danish Girl” er baseret på.
De gamle rum i nye klæder tog sig i den grad godt ud og der hang en lidt eventyrlig stemning i luften.

Retter med stor smag
Bøf og Ost er både til dem, der søger det store måltid, der ikke mangler noget, dem der søger en let frokost og til dem der bare har lyst til et godt glas vin og måske smage nogle de franske oste.

Min veninde og jeg havde bygget en god sult op inden vores besøg, så vi besluttede derfor at dele en masse forskellige retter.

Vi startede med dagens ret, der den dag bestod af en overdådig skaldyrstallerken. På den store tallerken var to store rejer, to flotte hele jomfruhummere, to kammuslinger og en østers. Hertil fik vi brød og et dejligt friskt glas Riesling. Skaldyrene var alle let marineret og grillet, så kødet var blødt og saftigt. En simpel, men bestemt anbefalelsesværdig ret, der i vores øjne godt kunne blive en fast del af menukortet.

Herefter fik vi tre mindre delevenlige anretninger. To frokostanretninger og en forret. Vi fik Bayonneskinke med en friteret Camembert og en frisk hybenkompot, der bandt retten godt sammen. Den anden frokostanretning vi bestilte var en helt klassisk rørt tatar af mørt oksekød med sprød salat. Tataren var ikke overraskende, men smagte præcis som en tatar skal smage og blev løftet af den sprøde salat, der gjorde retten knap så tung. 
Forretten var andeleverterrine med syltede valnødder. Det var ikke nogen stor ret, men en af de lidt tungere. Andeleverterrinen var dog velsmagende og gik godt som deleret og sammen med de andre retter.

Til dessert fik vi endnu en klassiker fra det franske køkken. Nemlig en Créme Brúlée. Créme Brúléen havde en god lysebrun sukkerskorpe, der næsten var ligeså tyk som den fløjlsbløde creme, der gemte sig under. Créme Brúléen får uden tvivl min største anbefaling herfra, især hvis man har en sød tand, ligesom jeg har.

Hele herligheden blev afsluttet med et glas Petit Peveil, Bordeaux og selvfølgelig en ostetallerken. Her kom en tjener rullende med et bord fyldt med nogle af de bedste franske oste. Ostene blev herefter præsenteret og så kunne vi selv vælge, hvilke oste vi havde mest lyst til at smage og hvor mange.

Et franskinspireret køkken med øje for kvalitet og oplevelse
Hos Bøf og Ost har de respekt for det klassiske, det tidsløse og den gode kvalitet. Siden restauranten åbnede for første gang i 1978, har de haft et tæt samarbejde med samlere, så selv de mest porøse råvarer når frem til restauranten uden at være beskadiget. Det betyder at deres råvarer altid er fuld af smag og kvaliteten er i top.
Man kan derfor forvente, at et besøg på Bøf og Ost byder på mad af høj kvalitet, en hyggelig og eventyrlig atmosfære og god betjening.

De får af mig 5/5 stjerner.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.