Maio Restaurant - Fra toppen af København

Maio Restaurant - Fra toppen af København

07-08-2017

af Anna Krebs Bille
Normalt skal man i kælderen for at stille sin sult, når man er på shoppingtur i et storcenter, men Illum har vendt traditionen på hovedet og skabt en rooftop, der ikke kun er tiltænkt de sultne shoppere.
Illum har kreeret en stor food-court på øverste etage, hvor der er noget for enhver smag. Her kan man komme og fejre sin fyraften med en god drink, holde en kaffepause eller nyde et lækker middag og se solen gå ned over København.

En af de restauranter man kan opleve ved et besøg på Illums rooftop er Maio Restaurant, der byder på et autentisk møde med det italienske køkken. Maio restaurant har både en lille terrasse, hvor man kan sidde på de solrige dage, en udestue, en lækker lounge, hvor man man nyde en varm kaffe foran brændeovnen og en bar hvor man kan få sig en cocktail og fejre sin fyraften.

Jeg besøgte Maio en dag, hvor det danske sommervejr endnu engang havde skuffet og jeg havde brug for at afslutte min fredag på toppen.

Smagen af Italien
Maio Restaurant har indtaget et af hjørnerne af Illums rooftop og da jeg ankom tidligt den fredag aften summede restauranten allerede af glade gæster, der sad i baren og bød weekenden velkommen med en drink.

Min medspiser og jeg blev taget varmt imod af en sød italiensk kvindelig tjener, der viste os ud til et bord i den fine udestue, hvor man havde god udsigt ud over byens tage og den sidste aftensol, der kæmpede for at komme igennem de mange skyer, der plettede himlen.

Den aften var der dækket op til fødselsdag med langborde i den ene halvdel af udestuen. Da de festlige gæster ankom ændrede stemningen sig fra at være stille og intim, som jeg kunne forestille mig den ville være på en hverdag og til at minde om et italiensk folkekøkken, hvor stemmelejet går lige så højt som stemningen.
Hvis ikke det var fordi snakken gik på dansk, havde jeg glemt alt om at jeg sad på toppen af Illum i det indre København og i stedet troet at jeg befandt mig i hjertet af Milano på en italiensk perle sammen med de lokale.

Men vi blev i København. Vi fik en vinduesplads og satte os til bords. Vores tjener anbefalede deres 4-retters tasting menu og vi traf hurtigt en beslutning om at det lød helt rigtigt, så det bestilte vi sammen med en dertilhørende vinmenu.

Den første vin kom hurtigt sammen med lidt hjemmebagt brød, olie og salt - min favorit.
Vinen var en Savignon Blanc, 2015 og den var sød og frugtig uden det blev for meget. En god starter.

Kort tid efter blev forretten serveret:  Jomfruhummer og cannoli, men ikke cannoli som vi kender den fra Italiens dessertkøkken. Cannolierne var lavet med saltet dej med en jomfruhummer og ricottacreme indeni, på en bund af orangecreme. Hertil var også en hel jomfruhummer, hvor halen var vendt i hakkede pistacienødder, der på samme måde som cannolierne gav en lækker crunch sammen med det bløde kød fra jomfruhummeren. En ret der tog en italiensk klassiker og gav den et nyt og moderne pust.

Næste ret bød på endnu en klassiker fra det italienske køkken nemlig en flødepasta med pecorino, små stykker sprødtstegt kød og en masse frisk sort trøffel på toppen. En pasta al dente der gik lige i hjertet på en ægte pastaelsker.
Til pastaen fik vi et glas Ferrari Pele, 2010 og boblerne var en dejlig forfriskning til den ellers lidt tunge pastaret.

Vores tredje ret var kødretten og her fik vi paneret kalvetygsted i små fine firkanter på en aflang tallerken. Kødet var lagt på en bund af en kartoffel og citron creme og små fine dutter af yoghurts sauce. Hertil var der pyntet med sukkerærter, cherrytomater og fintskåret kartoffelchips af blå kartofler.
Til køddet fandt de en dejlig rødvin med masser af smag og kraft af refosco og merlot fra 2013.

Sidst men bestemt ikke mindst fik vi Pastiera Napoletana til dessert. Pastiera Napoletana er en italiensk tærte og hertil fik vi en dejlig let og luftig vaniljecreme og friske bær.

Hvis det havde været helt på Italiensk manér, ville vi nok have sluttet hele herligheden af med en stærk espresso, men fordi det var fredag og vi blev draget af stemningen, fik vi i stedet to store og kolde espresso martini’s, der også varmt kan anbefales, hvis det bare er en god drink man er på udkig efter.

smagen af Italien
Jeg må indrømme, at jeg var en smule skeptisk over at skulle spise ovenpå et storcenter og jeg var egentlig overbevist om, at jeg foretrak at spise på en restaurant, hvor man ikke bliver forvirret af andre stemninger, smage og lugte, men mine bekymringer blev den fredag aften i den grad gjort til skamme.

Maio Restaurant formår på den fineste måde at kombinere hyggen fra deres egen restaurant med den ekstra energi der kommer fra de øvrige steder. Hos Maio kan man sidde på terrassen eller i udestuen og blive taget med en tur til Italien af det venlige italienske personale og samtidig mærke den opløftende stemning, som de øvrige restauranter bringer. På Maio Restaurant får du Italiensk mad med et moderne twist, god vin og skønne drinks til favorable priser og indretningen er både æstetisk og skandinavisk uden at det forvirrer den italienske oplevelse.
Maio Restaurant får mine varmeste anbefalinger.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.