Reef N’ Beef - den autentiske smag af Australien

Reef N’ Beef - den autentiske smag af Australien

20-02-2018

Spar den døgnlange flyvetur og tag i stedet en bid af det bedste fra Australien hos Reef N’ Beef på Jernbanegade i hjertet af København. I smørhullet mellem Axelborg og Rådhuspladsen kan du nemlig opleve den autentiske smag af Australien og sætte tænderne i specialiteter som krokodille, emu, kamel og kænguru. Den intime restaurant er indrettet med rødglødende farver og aboriginal-agtige motiver af boomeranger og krokodiller udsmykket på væggene. Associationerne falder straks hen på Australiens røde centrum, monolitten Uluru - bedre kendt som Ayers Rock, som også var et helligt sted for de mange aboriginers som holdt til i den enorme ørkenbelagte Outback. Det var derfor tydeligt at se karaktertrækkene i, at fusionskøkkenet er inspireret af de mange immigranters forskellige madvaner, heriblandt aboriginers, da den australske Outback netop er hjemsted for mange af restaurantens serverede specialiteter. Reef N’ Beef er desuden den første restaurant i Europa, som dedikerede sig til det australske køkken, og i mere end 20 år har de introduceret de københavnske gæster for konceptet Australian fine dining. Udover maden fra landets særprægede dyreliv, er Reef N’ Beef også kendt for sin brug af regnskovskrydderier. I de enkelte retter har de altid brugt ’’Bush Food’’, som er et begreb der dækker over de meget variererede eksotiske produkter restauranten importerer fra de indfødte i Australien. Reef N’ Beef må derfor betragtes som en sand pioner indenfor området.


''En rejse rundt i Australiens gastronomiske hjørner''


The Land Down Under
Rammerne var sat til en tur Down Under, og vi glædede os til hvad Australien kunne byde på. Vi blev budt velkommen af et engelsk talende personale, som naturligvis bidrog til den allerede autentiske stemning. Udover de australske specialiteter omfattede menukortet alt lige fra Angus Ribeye Steak til en certificeret Wagyu ’’Kobe’’ bøf, og som navnet antyder, et stort udvalg af fisk og skaldyr. Ordet ’reef’ i restaurantens navn, hentyder nemlig til de vældige koralrav i Oceanien, der er kendt for sine gode skaldyr. Med vilde navne som Crocodile Hunter og Tasmanian Roo var det svært at vælge, hvilket rovdyr vi egentlig skulle sætte tænderne i. Valget faldt på restaurantens 6-retters tasting-menu, Kakadu Explorer med dertilhørende vin menu. En menu, som efter sigende tog en med på rejse rundt i Australiens gastronomiske hjørner – og det måtte vi erkende, at den også gjorde. Efter det populære dele-koncept bestod menuen af 6 mindre retter, som man selv fik lov at gå i kødet på. Råt og godt. Crocodile Dundee for en stund. Er man ikke den store kødspiser, er restaurantens veganske menu også anbefalelsesværdig. 


Som den første forret fik vi serveret Australian Yellow Tail King Fish. Sashimi marineret i honning og med ingefær glaze. Dertil wasabi créme og skræl fra japansk citron. Kongefisken var elegant tilberedt, og så yderst appetitlig ud. En simpel og dejlig let starter, med en smagfuld marinade. Retten vækkede vores smagsløg til live, og gjorde os spændte på, hvad resten af menuen kunne byde på. Aftenens anden forret var carpaccio af den mægtige Wagyu-okse, Wagyu Carpaccio, med Wagyu oksekød og dertil trøffel dressing, Murray flod salt, kapers og urter. Reef N’ Beef var den første restaurant til at importere Kobe kødet til Danmark, og man må så sandelig sige, at de har ramt plet. Carpaccioen var længe en af de bedste jeg har smagt, og kødet var ganske enkelt sublimt i sig selv. Trøffel er altid en sikker vinder, og dressingen supplerede retten over alle forventninger. En skøn afslutning på den første tredjedel af menuen.


Den dejlige smag skulle blive et dejligt minde. Efter forretten præsenterede vores tjener os for aftenens tredje ret – en midway cleaner. Granité af grønne æbler og rosella. Som en lille kugle is fik vi serveret granitéen, der skulle klargøre os til aftenens hovedretter. Den forfriskende smag eksploderede i munden på os, og vi var nærmest lamslået over, hvor interessant det egentlig var. En lidt ambivalent følelse, da smagen fra forretten fuldstændig forsvandt, men forbløffet over, hvad den lille forfrisker egentlig kunne bringe frem. En af de retter vi havde set mest frem til, skulle nu til at blive serveret. Tasmanian Roo – kænguru filet med selleri puré, æble og en vild timian juice. Nu var det helt autentiske Australien på bordet. Ligeså hurtigt som kænguruen kan hoppe, ligeså hurtigt blev den også spist. Et godt stykke kød med en stærk smag, der gjorde den allerede autentiske oplevelse en anelse mere autentisk. Oplevelsen viste sig at blive endnu bedre, da den møre Lancelota steak blev serveret. Skiveskåret og lyserød Black Angus Chuck Tender Beef med pestocreme af eucalyptus og ægte tasmansk peber béarnaise. En fremragende udligning og en skøn afslutning på en smagfuld tur rundt i det australske.

 

Mere end bare at spisested
Mængden af spisende gæster begyndte at sive ud, og oppe i baren kunne vi se flere og flere drinks blive langet over bordet. Vi følte os nødsaget til at kaste os ud i restaurantens lækre cocktailkort. Vores tjener anbefalede os en Pomegranate Mojitos, som var en meget frisk og smagfuld mojito med granatæble. Med vores røde rubin i hånden tillod vi os derfor at gå lidt på opdagelse i restaurantens yderligere områder. Restauranten rummer nemlig en lounge, som egner sig til diverse arrangementer. Den såkaldte OZ Lounge er en eksklusiv lounge med plads til op til 150 mennesker, og med en alkoholbevilling helt til kl. 05.00 er OZ Loungen ideel til større arrangementer for både virksomheder og private. Vi kunne allerede forestille os de årlige personalefester udfolde sig som festfyrværkeriet i Sydney en nytårsaften. Lokalet blev levendegjort af et fiskefyldt akvarium, som fik tankerne hen mod det smukke og farverige undervandsliv i Australiens Great Barrier Reef. Aftenen blev afsluttet med desserten Wild N’ Native – en vild mynte créme brûlee til den søde tand. En skøn rejse i landet Down Under.


Australien er med rette en af verdens mest populære destinationer, og det bliver mere end bekræftet efter en oplevelse som denne. Good on ya’, Reef N’ Beef.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.