Restaurant Skovshoved - Find sommeridyllen nord for København

Restaurant Skovshoved - Find sommeridyllen nord for København

07-07-2017

af Anna Krebs Bille
Det er tirsdag og kalenderen siger sommer, da min medspiser og jeg drager mod Skovshoved Hotel og Restaurant for at spise middag.
Skovshoved Hotel og Restaurant ligger på Strandvejen omgivet af skøn natur, små bindingsværkshuse og kun et stenkast fra både strand og skov.
Det lille badehotel, der kun huser 22 værelser har ligget på Strandvejen siden 1960. Dengang var Skovshoved et lille landligt fiskeleje, men sammen med at København voksede, blev Skovshoved også mere og mere attraktiv I 2003 overtog Ivan og Tofa Nadelmann badehotellet, der også ejer det i dag.

I dag er der blevet skruet lidt ned for det fine og ekstravagante og op for hyggen. Den høje standard i køkkenet er bevaret med den dansk-franske stil, men med en mere hjemlig og brasserieagtig stemning.

Stedets mange historier skinner stadig igennem i de gamle lokaler, men der er pustet ny energi i det gamle badehotel. Nu er dugene fjernet, der er indført fredagsbar og sunday roast og alle er velkommen og værdsatte gæster på både hotellet og i restauranten.

En oplevelse af velsmag og hygge i skønne omgivelser
Restauranten er bygget op af tre åbne lokaler. Det første lokale er der, hvor fredagsbaren afholdes og her er der højborde og en bar, hvor man kan sidde og nyde et glas efter arbejde eller en aperitif inden man bevæger sig videre ind i restauranten.
Restauranten har både et hyggeligt indelokale og en smuk udestue, hvor man kan sidde og kigge op på himlen og nyde naturen og omgivelserne, også på de kolde sommerdage.

Min medspiser og jeg blev placeret ved et bord i restauranten med udsigt op i det åbne køkken, hvor kokkene stod klar til at svinge gryderne. Det var restaurantchefen der bød velkommen og viste os til vores bord. Han var smilende og hjælpsom til både at få sammensat den helt rigtige menu og vine der passede bedst til vores mad. Hans iver efter at give os den bedste aften lyste ud af ham og man kunne mærke at han satte en ære i at alle gæster havde den bedste aften og følte sig afslappet og hjemme i restauranten. 

Vi startede med et dejligt glas 2014 Chablis, inden vores forret blev serveret. Til forret fik vi en rørt taskekrabbe med syltede kartofler, kinaradiser og løvstikkestøv og en jomfruhummer med hvide asparges og hummerbisque toppet med et tyndt stykke lardo og urter. Taskekrabben var skøn og frisk og twistet med de syltede kartofler gav retten en god balance mellem krabbekødets sødme og det friske syrlige fra kartoflerne.
Jomfruhummeren var tilberedt lige efter mit hjerte og sammen med det tynde stykke lardo og den gode luftige hummerbisque, gjorde det retten til en af de lidt tungere forretter, men yderst velsmagende.
Hertil fik vi to forskellige slags hjemmebagt brød og pisket smør med urtesalt og i mine øjne er noget så simpelt som deres brød et besøg værd i sig selv.

Vores aften stod i fiskens tegn og vi fortsatte derfor med havtaske og vesterhavstorsk til hovedret. Hertil fik vi en kølig Lucia, Pinot Noir 2013.
Vesterhavstorsken blev serveret med let grillet hjertesalat, friske ærter, og små terninger af bakskuld, der gav en næsten baconligende smag, som gik rigtig godt i spænd med den friske fisk.
Havtasken blev serveret med en let fiskefumé, grillede grønne asparges, dild og løgblomster. Til begge retter fik vi knuste kartofler.

Efter en lille hvilepause var vi klar til desserten. Her startede vi med det som kortet beskriver som 72% Grand Crû chokolade fra Valrhona, kiks og yuzusorbet. Det viste sig at være en mørk fast chokolademousse overtrukket med en lækker møkt chokolade, på en bund af kiksecrumble og med en frisk sorbet af yuzusorbet, der er en japansk citrusfrugt.
Derudover fik vi en klassisk créme brûlée, men med jordbærsorbet og revet hvid chokolade, der gjorde créme brûléen lidt mere sommerlig og var endnu et godt twist til menuen. 

Vi var både glade og mætte, da vi forlod Skovshoved hotel og restaurant den aften.

Det lille badehotel
I en lille by nord for København ligger et lille badehotel omgivet af idyl. Her er stemningen hyggelig og afslappet. Betjeningen er hjælpsom og smilende, og maden er en oplevelse i sig selv.
Restauranten på Skovshoved Hotel får mine varmeste anbefalinger.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.