Tapas Huset

Tapas Huset

16-05-2016

Af Helena Møller

Da min medspiser og jeg trådte ind på Tapas Huset en onsdag aften i maj, blev vi mødt af et stilfuldt og hyggelige interiør – og ikke mindst en venlig tjener, der henviste os til et bord i restaurantens stemningsfulde indre. Tapas Huset ligger centralt og tæt på både parkeringshus og offentlige transportmuligheder med sin placering på Jernbanegade i København, hvilket gør at restauranten er nem at komme til.


En onsdag aften i maj, blev vi mødt af et stilfuldt og hyggelige interiør – og ikke mindst en venlig tjener


Tapas Huset

Min medspiser og jeg havde på forhånd besluttet os for kun at vælge to retter fra menukortet, da vi havde aftalt at sløjfe desserten til fordel for en is i Nyhavn, grundet det fantastiske forårsvejr. Både min medspiser og jeg kunne godt tænke os at spise nogle letter retter, da det ikke altid er de helt tunge retter, man har lyst til at sætte tænderne i, når forårsvejret er på sit varmeste. Heldigvis for os er TapasHuset kendt for at have et udvalg af lette, sunde retter, og den søde tjener anbefalede os at give os i kast med retterne Gazpahco og Dorada a la plancha.

Imens vi ventede på den første ret, gazpachoen, fik vi serveret en velsmagende sangria, der vitterligt smagte fantastisk af sol, sommer og Spanien. Kort tid efter vi serveret gazpachoen. Tjeneren gav sig tid til at forklare, hvad retten bestod af, hvilket jeg anser som værende en stor kvalitet, da jeg godt kan lide at vide, hvad jeg spiser. Gazpacho er en kold grøntsagssuppe fra Andalusien.  Den gazpacho vi fik serveret var en klassisk en af slagen, og hovedingredienserne var derfor tomat og hvidløg. Gazpachoen blev serveret i en fin lille bowle, og var drysset med fintsnittede grøntsager. Og jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket. Gazpachoen var lækker frisk og velsmagende og havde en let konsistens. Selvom jeg egentlig ikke er så vild med tomater, nød jeg retten og spiste jeg op – og det siger en del.

Da vi havde spist op, bestilte vi endnu et glas sangria, og igen gik der kun kort tid, før vi fik serveret den næste ret - Dorada a la plancha. Ligesom ved forretten tog den søde tjener sig igen tid til at forklare hovedretten. Dorada a la plancha er en let fiskeret bestående af grillet guldbars fisk med (virkelig velsmagende) hvidløgsmarinerede rejer, grillede grøntsager og kartofler. Fisken var stegt perfekt, og var derfor saftig og både lækker i konsistens og smag.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.