Bistro Avenue – Jazz og sydlandsk stemning midt på Axeltorv

Bistro Avenue – Jazz og sydlandsk stemning midt på Axeltorv

16-08-2017

I stueetagen på det gamle Ascot Hotel dukker et stort skilt op med navnet ”Avenue”. Som navnet antyder, er den franske madkultur ikke blevet forbigået hos Bistro Avenue og man fornemmer hurtigt, når man træder ind i restauranten, at indretningen har et mere eksotisk islæt, end man er vant til at se på danske restauranter. Restauranten er relativt mørk men man kan mærke hvordan det indbyder til hygge, som hvis man var trådt ind fra gaden i Paris, på en fransk bistro. Den dæmpede belysning og det mørke interiør danner kontrasten og rammen for et stort flot åbent køkken, med kobbergryder hængende, som straks drager ens opmærksomhed mod restaurantens hjerte. Det fremgår tydeligt, at gastronomien er i fokus og det kan ikke være en tilfældighed, at køkkenet lyser op på denne måde. Det åbne køkken stråler af ærlighed omkring den mad som bliver fremstillet og der er bestemt ikke nogle færdigretter eller pulversauce gemt i skabene – det er uprætentiøst og ærligt.


"Vores pizzaer er virkelig gode!"


Maden tager udgangspunkt i det bedste fra de sydlandske madtraditioner, nærmere bestemt Frankrig og Italien. Dog overser Bistro Avenue ikke de danske traditioner og de benytter da også gode danske råvarer, som jordbær og asparges, når de er i sæson. Når man spørger restaurantchefen, Vincent, hvad han ville anbefale så svarer han interessant nok: ”Vores pizzaer er virkelig gode!”. Når man kan stå bag så simpel en ret, som pizza, med den stolthed, så viser det, at selv de mest simple retter bliver behandlet med den respekt for råvarerne, som de fortjener.







Hele menuen består selvfølgelig ikke af pizza og har man lyst til en mere eksklusiv oplevelse, er der selvfølgelig også mulighed for det. Med komponenter som hummer, helleflynder og trøfler er der bestemt potentiale for eksklusivitet hos Bistro Avenue. I en kombination med et glas Sancerre Suavignon Blanc eller et glas Taittinger Champagne, som nærmest er synonym med Bistro Avenue, kan man bestemt også få noget dejligt at drikke til sit måltid. Mangfoldigheden er altså ikke tabt, på den ellers meget frankofile restaurant, da de tydeligvis udbyder mad til den brede befolkning.


Bistro Avenue tager, særligt godt hånd om sine gæster og de sørger for faste arrangementer til dem, som vil have lidt mere end bare et dejligt måltid. Hele sommeren er der jazz onsdag og fredag og det betyder 2 for 1 i champagne, som bare understøtter denne eksklusive pariser bistro, med plads til alle. Bistro Avenue er et sted, som vil rigtigt meget og der er sågar også brunch i weekenderne, men i modsætningen til mange andre restauranter formår de at udføre hvert enkelt element uden, at slække på servicen eller madens kvalitet. Succesen skyldes meget sandsynligt, at ejeren Kristian Willumsen i forvejen har to andre restauranter i København og derfor kender sin vej rundt i restaurationsbranchen. Kort sagt, ved de hvad kunderne vil have og de er ikke bange for at give det til dem, med et lille twist.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.