Bistromad og bodegastemning

Bistromad og bodegastemning

03-03-2017

Af Sonja Furu

Få skridt fra Kongens Nytorv i København finder du restaurant Fedtegreven. Ved første øjekast syner restauranten ikke af meget, men når først du er trådt indenfor i Fedtegrevens hyggelige gemakker er én ting sikkert – du har ikke lyst til at forlade dem igen.

Indretningen er inspireret af en klassisk bodega, som du kender det fra Vesterbro. Der er kræset for de finurlige detaljer med en lysende papegøje og kaktusser i vindueskarmen. Fra loftet hænger der flaskegrønne glaslamper, bordene er betrukket med lys læder, så der kan spilles med tegninger, og på toilettet drøner danske klassikere som ’Himmelhunden’ og ’Åh, Karen.’

Men lad dig ikke narre af de vante omgivelser. Når først du har sat dig til rette under en af de flaskegrønne glaslamper, vil du hurtigt erfare, at Fedtegrevens menu byder på meget andet end stærke sjusser. Du kan blandt andet bestille rørt krabbe af frisk krabbeklo med californisk guacamole, syltede tomater og koriander eller irske østers gratineret med enten blåskimmelost eller parmesancreme og bacon, og så kan du med fordel skifte bodegaøllen ud med en af restaurantens dejlige biodynamiske vine, som de selv importerer fra Frankrig.

Det er højst sandsynligt ejeren Joakim, som tager imod din bestilling, og her skal du ikke være bange for at bryde med de gængse spiseregler. Hvis du vil starte med en steak og slutte med en hummertartelet, så gør du det: ”Jeg er træt af, at det hele skal være delt op i forret, hovedret og dessert. Jeg vil ha’ et sted, hvor folk kan få det, som de vil ha’ det. Hvis man har lyst til en steak til forret og en hummertartelet til hovedret og to forskellige desserter efter, eller en dessert til forret… Så får man det,” fortæller Joakim.

Han har sammen med sin kompagnon Stefan, tidligere køkkenchef på Café Victor, lagt de fleste af døgnets vågne timer i restauranten, siden de åbnede for bare et år siden. Det er passionen for mad, og det at skabe oplevelser for andre, som driver dem: ”Vi ville lave en restaurant, hvor vi kunne give vores gæster den samme oplevelse, som vi plejede at give vores venner, når vi holdt middagsselskaber for dem. Hvad var det, der skete til de middage, hvor vores venner virkelig hyggede sig? Det var for eksempel, når vi lavede retter, de kunne dele med hinanden, eller når de bagefter sad og spillede om drinks. Det er lige præcis den stemning, vi er gået efter at genskabe på Fedtegreven.”

Og som du sidder der, med skoene skubbet af, munden fyldt med lækker taskekrabbe og et koldt glas rosé på bordet, kan du ikke andet end at give Joakim og Stefan applaus for at have skabt netop det. Med andre ord er restaurant Fedtegreven et tiltrængt åndehul i myldret af meget eksklusive og lettere ensformige restauranter i hjertet af København.

Om Fedtegrever
Vidste du, at fedtegrever er de brunede bindevævsrester, som bliver tilbage ved afsmeltning af animalsk fedt. I det gamle danske køkken blev fedtegrever især brugt som pålæg.

Der er flere grunde til, at Joakim og Stefan har kaldt restauranten ’Fedtegreven’; 1) Det beskrev godt det gedigne mad, de serverer. 2)  De ville have et navn, som havde en god klang og hang ved. 3) Restauranten er til dels bygget op om Joakims morfar, og han elskede fedtegrever. 4) Da de brainstormede på navne og hang post-its op med forskellige forslag, var Fedtegreven den eneste post-it, som blev hængende, de andre faldt ned.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.