Famo - Kvalitetsitaliensk i hjemlige rammer

Famo - Kvalitetsitaliensk i hjemlige rammer

07-10-2015

Af Helena Møller
I Danmark er det sjældent, at man støder på gennemførte, italienske restauranter, der både rammer den rigtige stemning og smag. Men så kom FAMO-restauranterne. FAMO-restauranterne har fået rosende ord af både anmeldere og Hr. og Fru Danmark til trods for, at restauranterne ikke har nogle menukort. MenuCard har taget en snak med FAMO-Metros køkkenchef, Kasper Johansen, om hvad det egentlig er, at de tre FAMO-restauranter serverer.


Når man træder ind på FAMO Metro kan man næsten ikke andet end at føle sig hjemme


Famo - Kvalitetsitaliensk i hjemlige rammer

Når man træder ind på FAMO Metro kan man næsten ikke andet end at føle sig hjemme. For selvom bordene er stileligt klædt med hvide duge og fine glas, så hersker der en intim stemning over restauranten. Til trods for at det er formiddag, og restauranten slet ikke er åben for gæster, kan man nemt forestille sig den varme, der vil brede sig på restauranten ved åbningstid. Restauranten har højt til loftet, og på den ene væg finder du hylder med glas, vine og pasta, der uden at fremstå kaotisk eller rodet virker som en forlængelse af restaurantens lille køkken, hvilket er med til at bidrage til, at man som gæst hos FAMO Metro føler sig hjemme.

Det er netop den hjemlige stemning, som man har forsøgt at ramme på FAMO. FAMO’s første restaurant så dagens lys for omkring ti år siden, hvor en italiensk mand ved navn Fabbio Mazzon, der var køkkenchef på Michelin-restauranten Era Ora, besluttede sig for at åbne sin egen restaurant.  ”Fabbios grundlæggende tanke bag FAMO-restauranterne var at skabe et familia osteria i bedste italienerstil, hvor gæsterne kan læne sig tilbage i stolen og slappe af, men uden at gå på kompromis med maden. For på FAMOs restauranter serveres der kvalitetsmad, og masser af det! Der er mange restauranter, hvor man får serveret så små portioner, at man må smøre sig en leverpostejsmad, når man kommer hjem, men på FAMO-restauranterne skal der ikke mangle noget. Det skal være et hjemligt sted, hvor gæsterne føler sig velkommen.” lyder det fra Kasper Johansen. Og man må sige, at Fabbios ønske er blevet til virkelighed. For i dag kan du finde hele tre FAMO-restauranter på henholdsvis Vesterbro og Østerbro i København.

Men det er ikke kun restaurantens stemning, der gør at man føler sig hjemme. For på FAMO-restauranterne findes der ikke noget menukort. Her er det køkkenet der bestemmer, hvilke retter der skal serveres i løbet af aftenen. ”Hele vores madkoncept er bygget på idéen om ikke at have noget menukort. Hos FAMO ønsker vi en hjemlig stemning, men samtidig ønsker vi også, at vores gæster slipper for hverdagens stress og jag, og derfor har vi valgt menuen for vores gæster. Så er der ikke noget de skal tage stilling. De skal bare slappe af med et glas italiensk rødvin i hånden, og så tager køkkenet og resten af vores personale sig af alt det andet.” fortæller Kasper.

På FAMO-restauranterne får du ikke bare en enkelt ret eller to, som man ellers ofte får, når man er ude og spise, og selv skal vælge. FAMO-restauranterne kører nemlig den italienske stil til perfektion. ”I Italien mødes man ude sent, og så bestiller man en masse retter. På FAMO-restauranterne serverer vi typisk først en form for antipasti, herefter serverer vi en pastaret eller en suppe, og bagefter serverer vi en hovedret, for afsluttende at servere en dessert.  Som gæst hos os bruger altså rigtig lang tid på at spise, og det gør man også de fleste steder i Italien. På den måde bliver mad et samlingssted for venner og familie.”  beretter Kasper. Desuden er der også et nærvær i restaurantens valg af råvarer. 
I og med at det er italiensk mad, der er på menuen, så benytter restauranten sig også så vidt muligt af friske, italienske råvarer. Det samme gælder vine. På den måde er der en klar sammenhæng mellem restaurantens grundlæggende idéer og udførslen af disse. FAMO-restauranterne er derfor ikke hvilke som helst restauranter, eller håbløse forsøg på at genskabe en italiensk stemning, men står som en gennemført kæde af restauranter, der serverer kvalitet og nærvær.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.