Restaurant Format - Sublimt håndværk og skønt værtsskab

Restaurant Format - Sublimt håndværk og skønt værtsskab

16-04-2018

Midt på den grønne og historiefyldte Sankt Annæ Plads, finder man gourmetrestauranten Format, som er skabt af folkene bag Michelin-restauranten Formel B. Restauranten er beliggende bag de smukke kulisser af det 4-stjernede boutique hotel, Hotel SKT. Annæ, og har siden 2016 kunne byde hotellets gæster, samt alle andre af byens madglade borgere og besøgende ind til gastronomiske oplevelser. Hele eventyret startede i 2013 da hotellet blev opkøbt af familien Hildebrandt, som efterfølgende foretog en gennemførende renovering af stedet, der nu ter sig skarpere og mere moderne end nogensinde før. Familien Hildebrandt ejer i forvejen Hotel Ascot i Studiestræde, som rummer søster restauranten Uformel, og de foreslog derfor at gentage den tidligere succes. I samarbejde med Kristian Arpe-Møller & Rune Amgild Jochumsen, som udover Uformel også driver restauranterne Formel B, Palægade samt Sletten, fik de den australske Will Smith med som køkkenchef og Morten Steen Andersen som restaurantchef, der begge har omfattende restaurantkarrierer i Danmark såvel som udland. Australske Will Smith har blandt andet en fortid som assisterende køkkenchef på Geranium og erfaringer fra Uformel samt de michelin-stjernede restauranter Kong Hans Kælder og Marchal. Morten Steen Andersen blev i sin tid oplært hos Formel B. Han kan blandt andet også notere Geranium på CV’et, og derudover har han blandt andet været restaurantchef på Michelin-stjernede Frederiksminde i Præstø, Danmark.


Restaurant Format fik sit navn, med ønsket om at skabe et sted der afspejlede et vist format. Et uformelt sted med kant og karakter, hvor der snakkes med gæsterne og hvor de hvide duge på bordene ikke er til at få øje på. Et sted hvor man kan slappe af og nyde tilværelsen, uden at skulle medbringe den alt for fine lommeklud. Her er det værtskabet og håndværket der er i centrum, og med elementer af det rette format.

 

Karismatiske omgivelser
Træder man indendørs bag den smukke facade, er det uundgåeligt ikke at få øje på den unikke marmorbar, der danner bestanddelen til mad- og cocktailbaren Form, der også tilhører restaurant Format. Mad- og cocktailbaren Form tilbyder et elegant udvalg af vine, spiritus, drinks og spektakulære cocktails. Fra barens menu kan der også bestilles frokost, mindre måltider og snacks som alt kan nydes i de nedsænkede stole og sofaer med levende pejs i hotellets lounge. Bevæger man sig ind mod restaurantens indre, bugner det af mørke og blålige nuancer samt hårde facader, og restaurantens kantede karakteristika kommer sandeligt til udtryk i det stemningsrige interiør- og materialevalg. I forlængelse af det åbne køkken, med det store Molteni-komfur i midten, udfyldes rummet af mørke borde, Wegner stole og blå lædersofaer overhængt af lysende glaskobler og med fritstående vinglas på hylderne – alt sammen specialdesignet til Format, ligesom de stilfulde rumdelere og fritlagte bjælker, der skaber plads og rummelighed i lokalet trods den nærværende og tætte atmosfære. Bevæger man sig længere ind i restauranten, finder man sig selv i en overdækket gårdhave med højt til loftet og de karakteristiske blå lædersofaer langs væggen, hvor et stort og smukt oliventræ med frit hængende glødepærer omkring sig danner en magisk atmosfære, som var man ude under den åbne stjernehimmel.

 

 

 

 

 


Mad med format – internationale toner med nordisk stringens
Hos Format handler det om at skabe retter der overrasker og begejstrer, og som tilberedes i et internationalt køkken med høje ambitioner. Et produkt på højeste niveau som afspejler kvalitet og format, af de bedste råvarer der er at finde i hele Norden. Og ikke mindst af råvarer, produceret med respekt for miljøet og ud fra et nærhedsprincip, således at de kommer fra nærtliggende og lokale leverandører.


Køkkenet excellerer i at blande internationale toner med nordisk stringens – og et fremragende udvalg af vine, som får vinkortet til at fremtræde som en bibel indenfor druens verden. Alt sammen tilsat deres eget præg med et tvist af det asiatiske og naturligvis med inspiration fra dele af den australske køkkenchefs hjemland. En velkomponeret cocktail af både velkendte elementer, elementer fra andre kulturer og samtidig en afspejling af den viden, de har opnået igennem tiden. Serveret på karakterfyldt og charmerende keramik og stentøj. Ambitionerne er at skabe et miljø med en menu og et vinkort, der passer lige præcis til gæsternes ønsker, så alle har muligheden for at gå ned og nyde et familiært eller velkendt måltid.


Gå på opdagelse i restaurantens a la carte menu som byder på mindre og større gourmetretter, eller vælg en af kokkens sammensatte menuer, som tager dig med på en rejse igennem Formats gastronomiske smagsunivers. Smag blandt andet på deres Norske Kammusling m. Svampe, Aromatisk Bouillon og Yuzu, der tilgodeser samtlige af sanserne, og som kort og godt opsummerer den sande smag af Format. Fælles for retterne er det overraskende element. Noget nyt som ikke er prøvet før, i kombination med det velkendte. Følg den røde tråd og lad maden forføre dine sanser, når det sublime håndværk kommer til udtryk på tallerkenen. Udover dette tilbyder restauranten også en behagelig morgenmadsbuffet for hotellets gæster samt frokost efter aftale.

 

Ligesom Hotel SKT. Annæ har den smukke og grønne Sankt Annæ Plads også været ude for en gennemgribende renovering, som åbner op for nye muligheder for de nærtliggende restauranter og caféer, når pladsen står klar til sommer. Blandt andet er der etableret petanque baner lige for døren af restauranten, således at gæsterne kan benytte kuglespillet, samtidig med de får sig en af Formats drinks i den sommerlige affære. Dertil gør restauranten sig også planer om at drage nytte af Københavns årlige Jazz festival, så gæsterne under festivalen kan nyde de blå og molagtige toner i Forms afslappende rammer. Til sommer vil det være muligt at afholde arrangementer på hotellets rooftop, hvor der vil blive sammensat en specialmenu til lejligheden. Derudover kan der også afholdes selskaber i hotellets lukkede Atrium Gård, hvor man i ro og fred kan nyde en selskabelig aften eller andet.


Tydeligt format og gennemført hele vejen igennem. Restaurant Format pryder i den grad Sankt Annæ Plads og står bestemt med lyse fremtidsudsigter - måske endda Format-duoen, Will og Morten, i fremtiden kan tilknytte endnu en Michelin-stjerne til familien. Det vil tiden vise. Sublimt håndværk og skønt værtsskab – det er lige hvad Format er.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.