San Marco Junior – Det bliver i familien

San Marco Junior – Det bliver i familien

01-12-2017

San Marco Junior er resultatet af gastronomiske familietraditioner, som er blevet båret videre gennem generationer i familien Zangrando. Eventyret startede med papa Belisario, som har sin oprindelse i den sagnomspundne by Venedig, men inden det skal handle om stolte madtraditioner og italienske rødder, skal det handle om en ærkebritisk drik, nemlig gin. Da jeg trådte ind i restauranten for at møde San Marco Juinors ejer, Marc, blev jeg meget hurtigt hevet med op til baren bagerst i restauranten. Her stod Henrik Hammer, der er verdensdanskeren bag den prisvindende Geranium Gin. Henrik er indbegrebet af Frederiksberg og sammen med Marc, har de fået fremstillet en særlig gin til San Marco Junior, som meget simpelt hedder; Frederiksberg Gin.

Flaskerne var lige ankommet, og det var tid til prøvesmagningen. Det var tydeligvis en heldig dag for mig, for jeg fik lov til at smage ginen og få en ret eksklusiv oplevelse. Ginen smager fantastisk, og den er dekoreret med tre guldmedaljer, inklusiv en guldmedalje fra International Wine & Spirits Competetion, hvilket gør den til verdens bedste gin. Den er særligt lavet til San Marco Junior, og det alene er en enestående grund til at besøge restauranten.


Udover at San Marco Junior kan tiltrække den slags eksklusivitet, hvilket viser, at det er en anerkendt og delikat restaurant, så viser det faktum, at jeg blev hevet med op til baren også, at Marc sætter en enorm ære i at kredse om sine gæster og give dem en oplevelse, når de besøger restauranten.





The best of both worlds
Marc er italiener, men har en dansk mor, og det kan man godt mærke på menuen. En stor del af inspirationen til den gastronomiske profil hos San Marco Junior har afsæt i danske og internationale madtraditioner. Én ting har de dog til fælles, og det er, at rigtig mange af retterne er italiensk inspireret. Konceptet omkring menuen er meget ulig det danske. I det danske samfund er der en ophøjet og generelt selvforståelse omkring individualiteten og retten til selvbestemmelse, som i mange henseender overskygger vores muligheder for nærvær -  men sådan er det ikke på San Marco Junior.

Menuen er bygget op omkring delevenlige retter, hvor man mødes henover bordet og deler glæden ved god mad. Når man tager fra San Marco Junior, skal man have haft oplevelsen af at få en oplevelse, som er lige så menneskelig, såvel som gastronomisk.


Er man et større selskab, er der selvfølgelig også mulighed for dette. Der er Falkonerstuen, hvor man kan sidde i et hyggeligt aflukket lokale med udsigt til Falkoner Allé og det Frederiksberg, som vi alle holder af. Nyd en aften på San Marco Junior og få et indblik i, hvordan en middag med nærvær og italienskinspireret mad kan være.

Copyright © 2018 MenuCard ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.